Παρασκευή, 08 Μαρτίου

Ο Ερχομός της Αριάδνης στη Νάξο & Η Αρπαγή του Διονύσου από τους Τυρρηνούς Πειρατές

Η αναβίωση των διονυσιακών μύθων!

Σάτυροι, Σειλινοί, Νύμφες και Μαινάδες πραγματοποιούν μία «μεθυστική» περιπλάνηση στην ιστορία και στον κυκλαδικό πολιτισμό, αφιερωμένη στον θεό Διόνυσο.

Φέτος, δύο σαγηνευτικοί μύθοι, άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ελληνική μυθολογία, πρόκειται να ξετυλιχθούν με ιδιαίτερη παραστατικότητα και ζωντάνια μπροστά στα μάτια των θεατών, στην Παραλία της Νάξου. Ο λόγος για τον Ερχομό της Αριάδνης στη Νάξο και την Αρπαγή του Διονύσου από τους Τυρρηνούς Πειρατές!

Καρναβάλι Νάξου | Πιθοίγια
Καρναβάλι Νάξου | Λαμπαδοφορίες

Σάββατο, 09 Μαρτίου

Λαμπαδηφορίες

Επιβλητική παρέλαση & εκστατική ατμόσφαιρα!

Στις 19:00, ξεκινάει η προετοιμασία της πιο θεαματικής παρέλασης των φετινών Αποκριών! Σημείο εκκίνησης; Το Κάστρο και το Λύκειο Νάξου.

Λευκά σεντόνια, βαμμένα πρόσωπα, στάχυα, αναμμένες δάδες, αλαλαγμοί και ρυθμικοί ήχοι τυμπάνων… Μία αλλιώτικη παρέλαση, με απολλώνια και διονυσιακά στοιχεία, που θυμίζει τελετή της Αρχαίας Νάξου!

Ξεκινώντας από το Κάστρο, οι Λαμπαδηφόροι πλημμυρίζουν τη Χώρα και κατηφορίζουν προς την παραλία, για να κάψουν το «Κακό Πνεύμα».

Κυριακή, 10 Μαρτίου

Καρναβαλιστές, Κουδουνάτοι, Κορδελάτοι & Φουστανελάδες

Η κορύφωση του Καρναβαλιού!

Στην παραλία της Νάξου, η Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλιστών προσφέρει ξέγνοιαστες στιγμές γέλιου και αστείρευτη διάθεση για χορό!

Την ίδια ημέρα, στα γραφικά χωριά του νησιού, έθιμα και παραδόσεις ντόπιων ξεδιπλώνονται! Κουδουνάτοι της Απειράνθου, Κορδελάτοι, Φουστανελάδες, εκλεκτοί μεζέδες και σπιτικά εδέσματα, ζωηροί ήχοι τσαμπούνας, βιολιού και λαούτου…

Καρναβάλι Νάξου | Πιθοίγια
Καρναβάλι Νάξου | Λαμπαδοφορίες

Δευτέρα, 11 Μαρτίου

Κούλουμα, βιολιά και Κορδελάτοι

Σαρακοστιανά γλέντια σε όλο το νησί!

Οι εορτασμοί συνεχίζονται και την Καθαρά Δευτέρα, με παραδοσιακή μουσική και τοπικό πεντανόστιμο φαγητό σε κάθε γωνιά του νησιού, από τη Χώρα έως το Φιλώτι και άλλα χωριά της Νάξου!

Από αυτό το εύθυμο σκηνικό δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ντόπια ποτά, όπως η ρακή και το οινόμελο, οι σαρακοστιανές λιχουδιές, οι ιδιαίτεροι «χοροί» των Κορδελάτων, καθώς και οι ναξιώτικες μελωδίες από βιολιά, τσαμπούνες και τουμπάκια.

Θες κι εσύ να ζήσεις όλα τα παραπάνω;

Κλείσε το Πακέτο σου σήμερα!

Εικόνες από το Διονυσιακό Καρναβάλι 2018

Μερικές από τις στιγμές όσων παρευρέθηκαν πέρυσι στο Καρναβάλι!

Έλα κι εσύ στη Νάξο!

Το Διονυσιακό Καρναβάλι της Νάξου σού κλείνει το μάτι, καθώς σε προσκαλεί στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Ανακάλυψε τις επιλογές σου!

Instagram

Ακολούθησέ μας @naxoscarnival